2012. június 29., péntek

Stenhammar keksz

Kell hozzá:
30 dkg puha vaj
1 csésze kristálycukor
2 3/4 csésze liszt
1 3/4 csésze darált mandula
kb. 2/3 csésze (fagyasztott fekete) áfonya

A hozzávalókat a harmadik kezünkkel összegyúrjuk (az áfonyát a végén), hat egyenlőcske rudat képezünk belőle, amiket egy nagy tepsire fektetve 175 fokon 35 perc alatt megsütünk, aztán felszeletelünk.

A néhány soros leírásból botorság lenne arra következtetni, hogy ennyire egyszerű volt. A nyavalyás áfonya ugyanis, ahogy engedett fel, úgy eresztett egyre több levet, áztatta el a tésztát, és színezte bordóra a kezemet. Mire aztán megsült, aszalt áfonya lett belőle - lehet, eleve azzal kellett volna kezdeni. A pirított mandula íze és a vajas keksz állaga viszont kárpótolt a maszatért, kekszrajongók nem fognak csalódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése