2012. június 11., hétfő

Vegán almaszószos fahéjas keksz

Hozzávalók:
- 120 g kókuszolaj
- 120 g lágy sötétbarna nádcukor
- 250 g almaszósz (cukrozatlan, natúr)
- 150 g tönköly fehérliszt
- 150 g teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 90 g dió, felaprítva
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tálban keverjük össze a kókuszolajat a nádcukorral, adjuk hozzá az almaszószt és tegyük félre. Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, majd keverjük simára a tésztát. Adjuk hozzá a diót és jól keverjük össze. Evőkanálnyi adagokat tegyünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, lapítsuk le a kekszeket. Süssük 170-180 fokon kb. 12-15 percig. Ebből a mennyiségből nekem 40 db lett.

Forrás: www.zizikalandjai.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése