2014. július 23., szerda

Kávés-fehércsokoládés benyomott kesz

Hozzávalók:
2 és 1/3 csésze* liszt
2 evőkanál instant kávé
22 dkg puha vaj
1 csésze cukor + kevés a forgatáshoz
1 nagy (L-es) tojás 
1 teáskanál vanília-kivonat 
csipet só
a közepébe:
12 dkg fehércsokoládé
5 dkg vaj
dekorcukor

*1 csésze = 2,25 dl 


A vajat habosra keverem a cukorral, majd alaposan beledolgozom a vanília-kivonattal összekevert instant kávét és a tojást. A lisztet több részletben a tojásos-vajas keverékhez adom (egy tálas mixer az egész kevergetést elintézi).
A sütőt előmelegítem 180 fokra és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű golyókat formázok, meghempergetem cukorban, és egymástól 3 cm távolságra a tepsibe teszem. 5 percig sütöm, majd kiveszem és karalábévájóval mélyedést nyomok a közepükbe. Visszateszem a sütőbe és 5 perc alatt készre sütöm (nem szabad kiszárítani!).
Miközben hűl, elkészítem a tölteléket. A vajat és az összetört csokoládét egy tálba teszem, és forró víz fölé teszem. Miután összeolvadt, és simára kevertem, félreteszem kicsit hűlni. Egy kanállal (vagy zacskót használva “habzsáknak”) megtöltöm a kekszeket, szórok rájuk dekorcukrot, és félreteszem, hogy a töltelék megdermedjen.

2,5 tepsinyi lesz belőle.

 
Forrás:
lillafoz.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése