2014. július 25., péntek

Zabos keksz

Hozzávalók:

25 dkg zab (ALDI-ban nagyon olcsó, a kenyereknél találjátok)
18 dkg zabpehely liszt
15 dkg cukor (legyen inkább nád vagy gyümölcs cuki)
20 dkg vaj
2 db tojás
1 tk sütőpor

Ez az alap és ebbe lehet tenni édes fűszereket: fahéj, gyömbér, vanília… Reszelhettek bele narancs v. citrom héjat is, de persze a legjobb a csokidarabos (természetesen étcsoki). Ezek mind illenek egymáshoz, ami van otthon, az mehet bele.

Összegyúróka következik, ragad, tapad, ez normális. Amikor homogén lett a trutyi, akkor kis golyókákat formáztok és lelapítjátok korong, vagyis KEKSZ formára!
TIPP: nedves kezekkel könnyebb!

200 fokra előmelegített sütőben enyhe pirulásig kell sütni (kb. 25 perc, de inkább nézzetek rá többször. Ha már fekete, füstöl, és égett szagot áraszt, akkor már késő!) Amíg forró könnyen törik, picit várjatok a kiemelésével.
Ebből kb 25 db lesz. Érdemes többet készíteni mert zárt dobozban sokáig friss marad.
Remek reggeli, nasi, és vacsora utáni desszert! És még egészséges is.



Forrás:
hocsi.zsebi-baba.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése