2014. július 9., szerda

Kókuszos puszedli


Hozzávalók:
30 dkg kókuszreszelék
1 csésze liszt (vagy barnarizs liszt)
1 tojás
2 tk vaníliaesszencia
½ tk mandulaesszencia
⅔ csésze kókuszkrém
40 dkg sűrített tej
2 csipetnyi só

Elkészítés
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 1 csésze kókuszreszeléket rászórunk, eligazgatjuk, és a felmelegedett sütőben aranybarnára sütjük (ez kb 5-7 perc, közben keverjük át egyszer-kétszer). 

Amikor kihűlt, egy nagy tálban elkeverjük a maradék kókuszreszelékkel, liszttel és sóval.
Egy másik tálban elkeverjük a tojást, kókuszkrémet, tejet és az esszenciákat.
A nagyobbik tálban a két keveréket összeöntjük és csomómentesre keverjük.
Egy evőkanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 12-15 percig aranybarnára sütjük.
A kész puszedliket áttesszük egy fémrácsra hűlni.

Tippek

Csokoládés verzió: olvasszunk meg csokoládét vízfürdő felett, majd a kihűlt puszedlik felét vagy alját mártsuk bele. Csíkokat is húzhatunk rajtuk keresztben.
A mandulaesszencia helyettesíthető citromesszenciával (vagy 2 tk citromlével plusz citromhéj reszelékkel).
A kókuszos puszedli isteni finom, de kalóriabomba is. Kímélős verziója az, ha a kókuszreszelék cukrozatlan (lehetőleg friss), a liszt csakis barnarizsliszt, a kókuszkrém félzsíros, a sűrített tej cukrozatlan.
Lisztérzékenyek számára a barnarizs liszt használata muszáj (a képen látható puszedli azzal készült).
A kókuszos puszedli ideális teázás kiérőjeként. Vigyázat – bár nagyon finom, de nagyon kiadós is. A fenti receptből kb 16 puszedli készül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése