2014. július 7., hétfő

Tökmagos pogácsa




Hozzávalók:

60g lenmagliszt
40g rizsliszt
40g kukoricaliszt
40g barna rizsliszt
csipet só
60g darált, pirított tökmag (turmixgépben, diódarálóban, aprítógépben, stb. darálva)
20g élesztő
150g víz
10g méz vagy cukor az élesztő felfuttatásához
2 ek. olívaolaj





1. Az élesztőt felfuttatom a cukorral/mézzel a langyos vízben.
2. Egy keverőtálban összekeverem a liszteket egy csipet sóval.
3. Az élesztős keveréket az olívaolajjal hozzákeverem a lisztekhez, átgyúrom.
4. Kb. 30 percet langyos helyen kelesztem, majd rizsliszttel kicsit meghintek egy vágódeszkát, azon gyorsan fél centi vastagra nyújtom a tésztát, és kis korongokat formázok belőle.
5. 200 fokos sütőben 15 percig sütöttem. Érdemes odafigyelni, hogy a tészta ne legyen től vékony, és ne süssétek tovább, mert akkor kiszáradhat.


Forrás: www.mindenmentes.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése