2013. március 26., kedd

Amorf ördögök - Húsvéti nyuszis keksz Dublinból

Hozzávalók kb. 10 db nyuszihoz:
10 dkg vaj
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet más liszt is)
10 dkg zabpehely
2 evőkanál nyírfacukor + 2 evőkanál finomítatlan nádcukor (kb. összesen 6 dkg)
1 tk. szárított gyömbérpor
1 tk. sütőpor
10 dkg csoki (most gyömbéres)

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverem, majd hozzáadom a lisztet, sütőport, gyömbérport és a zabpelyhet is. Kézzel jól összedolgozom és a végén az apró darabokra tört csoki is belekerül. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom és Amorf Ördögöket szaggatok ki a tésztából. Előmelegített sütőben 180 Celsius sül 12-15 percet. Hűlni hagyom. Dobozban (légmentes) napokig eláll, de nagyon könnyű rájárni!

Forrás: dublinfelettazeg.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése