2013. március 13., szerda

Diós-narancsos keksz narancslekvárral

Hozzávalók 50-60 darabhoz:

100 g vaj
100 g vaníliás nádcukor
1 tojás
1 közepes narancs leve
100 g darált dió
1/2 kk sütőpor
késhegynyi kardamom
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
fűszeres narancslekvárral kínáljuk

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a narancs levét, majd a diót, lisztet, sütőport és fűszert. Viszonylag puha tésztát kapunk, de ne lisztezzük tovább, inkább nyújtás előtt helyezzük egy kevés időre hűtőbe. Kinyújtjuk, formákkal kiszúrjuk, 175 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Fűszeres narancslekvárral kínálhatjuk (nálam fahéj és gyömbér), vagy akár össze is ragaszthatjuk vele a kekszeket.

Forrás: www.colorsinthekitchen.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése