2013. március 27., szerda

Levendulás-citromos nyuszi kekszek

Hozzávalók:

6 dkg cukor
14 dkg margarin
1 tk. reszelt citromhéj
1 ek. szárított levendula virág
25 dkg liszt
2 ek. levendula szirup
3 tojás sárgája
porcukor a kekszek beforgatásához

Mázhoz:
6 ek. porcukor
2 ek. levendula szirup

Cukorgyöngy a díszítéshez

A kekszekhez a cukrot a margarinnal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a levendula virágot a szirupot és a tojássárgákat és az egészet simára keverjük.
Az így kapott masszához hozzászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoltjuk és fél órára betesszük a hűtőbe.
Pihentetés után két folpack közt kinyújtjuk (így elkerülhető, hogy leragad) és kiszaggatjuk.
Az így kapott nyuszikat porcukorba forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a sziruppal és megkenjük vele a kekszeket.
Dekorcukorból készítünk nekik szemet és orrot és megvárjuk, míg a cukormáz teljesen megdermed.

Forrás: sutidoboz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése