2013. március 11., hétfő

Mazsolás keksz

Hozzávalók:
3 pohár őrölt mandula
1/4 pohár méz
3 evőkanál folyékony vaj
1 tojás
csipetnyi só
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 csésze őrölt kókuszreszelék, amit serpenyőben közepes hőfokon addig pirítunk, amíg világosbarna nem lesz, utána félretesszük hűlni
3/4 pohár mazsola
3/4 kiskanál fahéj
1 teáskanál vanília esszencia
csipetnyi szerecsendió


Összekeverjük az őrölt mandulát, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a mazsolát és a pirított kókuszt.
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vanília esszenciát és a mézet és csak addig kevergetjük, amíg minden összeáll és szirupossá nem válik. Kicsit félretesszük hűlni.
A tojást hozzáadjuk a mandulakeverékhez és a végén a szirupot is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Kicsit száraznak hat majd a tészta, de az úgy teljesen rendben van, mert amikor a kis labdákat formáljuk belőlük, akkor a kéz melegétől és a vajtól szépen összeáll a gombócunk. A gombócokat lelapítgatjuk a dupla papírral bélelt tepsiben.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük és addig sütjük - kb.15-20 perc, amíg épp hogy a szélein kezd egy nagyon pici színe lenni.

Forrás: paleobrigi.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése