2013. március 20., szerda

Húsvéti mézeskalács

Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 4 dkg szódabikarbóna, 2 ek fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint), 50 dkg méz, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 5 egész tojás



Először a mézet, porcukrot, a puha vajat, és a tojásokat habosra keverjük. 
Elég sokáig kell ezt tenni, egészen addig, amíg ki nem fehéredik a massza.
Majd a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel, és ezt kézzel beledolgozzuk a mézes masszába.
Miután összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk, de figyeljünk arra, hogy a tészta ragadós, ezért sok liszttel érdemes dolgozni.
Tetszés szerinti, illetve az éppen aktuális ünnephez kapcsolódó formákkal kiszaggatjuk.
A tetejüket vízzel felvert tojással átkenjük sütés előtt.
Sütőpapírral bélel tepsiben pár perc alatt pirosra sütjük őket (3-5 perc). 
Ha kihűltek a mézeskalácsok, ételfestékkel színezett írókával díszíthetjük őket (1 tojás fehérje, 13 dkg porcukor). 


 Forrás: www.otletkonyha.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése