2014. március 12., szerda

Karamellel töltött extra csokis keksz

Hozzávalók kb 40 darabhoz:

226 gramm szobahőmérsékletű vaj
180 gramm fehér cukor
180 gramm barnacukor
2 nagy, szobahőmérsékletű tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
270 gramm liszt
140 gramm holland kakaópor
2 teáskanál sütőpor
nagy csipet só
4 evőkanál tej
300 gramm étcsokoládé csepp, vagy apróra összevágott étcsokoládé
40 db csokoládéval bevont karamell (2 zacskó sparos "schokolade toffee")

A szobahőmérsékletű, puha vajat a kétféle cukorral - habverővel - habosra kevertem, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat és a vanília kivonatot és egyenletesre kevertem.
Egy külön tálban összeszitáltam a száraz hozzávalókat - azaz a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd ezt a száraz egyveleget óvatosan a cukros-tojásos vajhoz kevertem (ettől jól összeállt az egész egy keményebb masszává. Utána beleöntöttem a tejet, hozzáadtam a csokicseppeket és kézzel alaposan összegyúrtam az egész masszát,. Ne féljünk, nem lesz túl száraz a keksz, viszont, ha több tejet adunk hozzá, ragacsos masszát kapunk, ami sütés után nagyon fog morzsolódni.
Ebből a masszából csippentettem ki egy kb pingponglabdányi gombócot, amit a tenyeremben először szétlapítottam, majd a közepre tettem a csokis karamellt és a kekszmasszát szépen köré simítgattam, majd elegyengetve gombócot formáztam belőle.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem, és kb 13-15 perc alatt készre sütöttem. Vigyáztam, hogy kicsit távolabb tegyem egymástól a gombócokat, mivel sütés közben kissé szétlapulnak.


Forrás: markakonyha.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése