2014. március 18., kedd

Walesi mazsolás keksz

Hozzávalók / 8 adag

75 g vaj (puha)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
100 g mazsola (ízlés szerint lehet aszalt gyümölcs is )
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)

Elkészítés

Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a mazsolát is.
Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük. (Ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk.)
Lehet bele rakni apróra vágott diót, csokidarabokat is. (Én először sütőpróbát szoktam végezni, egy darabnál megnézem, nem terül-e szét sülés közben, mert akkor még teszek hozzá lisztet.)


Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése