2014. március 7., péntek

Zabpelyhes-áfonyás keksz



Hozzávalók
16 db kekszhez:
25 dkg puha sütőmargarin
10 dkg fruktóz
15 dkg ABO MILL Up-date lisztkeverék édes-sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor

Elkészítés:

Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel. 



Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.

Megjegyzés:

Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.

Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése