2014. március 4., kedd

Pilóta keksz házilag


Hozzávalók 50 egész kekszhez:

360 gr Rama
360 gr porcukor
2 tojás
760 gr liszt
4 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
2 db tonkabab
kakaó

Krémhez:

200 gramm tejpor
1 zacskó zselatin
1 dl forró víz
100 gramm étcsoki
1 habfixáló
Kevés tej





1., Kezdjük a krémmel. A tejporhoz cseppenként adjuk hozzá a tejet, hogy krém állagú masszát kapjunk. Ezután keverjük el benne a habfixálót. A zselatint oldjuk fel a forró vízben. Kis tálban hő kiegyenlítést végzünk, magyarul a zselatinhoz néhány evőkanálnyit adunk a krémből. Ez lehűti, így már hozzá önthetjük az egészhez.
Ha azt tapasztaljuk, hogy híg lett nem kell aggódni, az adalékok megkötik. Ezen felül a csokinak is van némi kötése, de azt csak akkor keverjük bele, ha már kellően lehűlt az alap.
2., A csokit tálban forrásban lévő víz felett megolvasztjuk, és a dermedt tejporos krémhez adjuk. Hűtőben tartjuk teljes kötésig.

3., A keksz igazán egyszerű. Az olvadt margarinhoz, adjuk a porcukrot, a két tojást, és a vaníliás cukrot. Alaposan összedolgozzuk, majd jöhet a liszt, és végül a sütőpor. Szétválasztjuk a tésztát, és a szimpatikusabb felét kakaóval újra átdolgozzuk. Itt érdemes színre menni, hogy szép bronz barna legyen a tészta.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pilóta keksz méretű szaggatóval kivágjuk a formákat. A kakaós tetejét díszíthetjük is. 180°C-on pár perc alatt megsülnek. Hűsöv száraz helyen tartsuk őket, amíg közéjük nem kerül a krém.

4., A betöltés egyszerű, hiszen kávéskanálnyi kenünk a világos keksz közepére. A tetejét óvatosan ráhelyezzük, majd óramutató járással megegyező mozdulattal tekerve nyomjuk rá. Így nem csak összenyomjuk, hanem el is osztjuk a krémet.

Forrás: www.schef.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése