2014. március 28., péntek

Kókuszos-sárgarépás-mazsolás keksz




















Hozzávalók (55 db-hoz)


15 dkg kókuszliszt
15 dkg őrölt mandula
10 dkg szezámliszt
1 ek. foszfát/gluténmentes sütőpor
1 ek. őrölt gyömbér,
1 csipet só
¼ kk. frissen reszelt szerecsendió
1/2 kk. őrölt fahéj
30 dkg puha kókuszzsír
25 dkg xylit és erytrit vegyesen
4 tojás
½ tk. vanília őrlemény
1 nagy narancs reszelt héja
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg aprószemű mazsola


Egy tálban keverjük össze a szezámlisztet az átszitált kókuszliszttel, a mandulával, a sütőporral, sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval. Egy másik tálban habverővel keverjük ki a puha kókuszzsírt (ha nem elég puha, akkor reszeljük le, és úgy tegyük a keverékhez), az édesítőkkel, a tojással, a vaníliával és a narancshéjjal. Mikor már teljesen krémes, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, a kókuszreszeléket és a mazsolát. Öntsük hozzá a lisztkeveréket, és gyúrjuk össze. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A masszából sodorjunk golyókat, és tegyük egy sütőfóliával kibélelt nagy tepsiben egymás mellé. Villával nyomkodjuk le a tetejét. Ez a mennyiség két tepsire fog ráférni. Légkeverésen kb. 13-14 perc alatt megsül, sima sütőben ennél kicsit több. Akkor jó, amikor a teteje már egy kicsit aranyos-barnás. A forró kekszek puhák és törékenyek, pár percig várni kell mielőtt hűtőrácsra átemeljük őket.


Forrás: elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése