2014. március 27., csütörtök

Gyömbéres-fahéjas keksz




Hozzávalók:
15 dkg búzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg vaj vagy margarin
12 dkg cukor
kb 1 dl tej
fél cs. sütőpor, vaníliás cukor
1 kk őrölt gyömbér (saját kínálatból)
1 kk őrölt fahéj (saját kínálatból)
5 dkg kandírozott narancs

Elkészítése:

A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra.





Különböző sütiformákkal kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük a kekszeket, kb 10-12 perc alatt.
Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütő ajtaját, ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük.
A megsült kekszeket felolvasztott csokiba is márthatjuk, majd ha a csoki megdermedt, akkor tegyük a fémdobozba.

Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl: mézes fűszer-keverékkel, ánizzsal...


Forrás: fuszerbar.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése