2014. március 6., csütörtök

Reggeli parmezános keksz

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
 
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt, 
100 g kalciton (szezámos zabkorpa keverék), 
100 g reszelt grana panado sajt (vagy parmezán), 
1 tk himalája só, 
1 tk citrombors, 
150 ml házi tejföl, 
60 ml extra szűz olíva olaj

Először keverjük össze a száraz elemeket a reszelt grana panadoval együtt.
Majd gyúrjuk bele a nedves elemeket.
30 percet pihentessük a hűtőben a tésztát, végül osszuk két részre, és mindegyiket nyújtsuk ki
Kb. 3-4 mm vastagságú téglalappá.
Igyekezzünk úgy felvágni egy hosszú pengéjű késsel, vagy derelye vágóval, hogy másfélszer hat-hét centiméteres rudakat kapjunk.



180 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig süssük légkeveréses programon. Ha légkeveréses programon sütjük, akkor a két tepsi befér egyszerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése