2014. május 28., szerda

Csokis keksz mogyoródarabkákkal

Hozzávalók:

10 dkg fehércsoki
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
13 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
10 dkg darált sótlan földimogyoró

Recept:

A lisztet morzsoljuk össze a vajjal és a tojássárgájával, adjuk hozzá a darált mogyorót, sütőport, cukrot, majd gyúrjuk bele az apró darabokra vágott fehércsokit.


Kis golyókat formáljunk belőle, lapítgassuk szét őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele. Mehet is a 200 fokos sütőbe, míg enyhe színt nem kaptak. Eleinte lágynak bizonyulnak majd, de kihűlés után szilárd formát öltenek.


Forrás: newsee.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése