2014. május 8., csütörtök

Fahéjas-diós mini ishler szilva és bodzás-narancslekvárral


Kb 25 darabhoz:

14 dkg graham liszt
5 dkg nád porcukor
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
0,5 kanál őrölt fahéj
bevonathoz: jó minőségű étcsoki vajjal gőz felett olvasztva

-előmelegítjük a sütőt 180 fokra
-a lisztet, cukrot, vajat, diót, fahéjat jól összegyúrjuk (nem szabad sokáig), majd fóliába tesszük és hűtőbe rakjuk minimum 1 órára
-miután kivettük, kb. 3-4 mm-re nyújtjuk a tésztát és tetszés szerinti szaggatóval kilyuggatjuk
-sütőpapíron kb. 10 percig sütjük a korongokat
-fontos, hogy világosak maradjanak!



-miután kihűltek, összeragasztjuk őket tetszés szerinti lekvárral
-hagyjuk még egy darabig állni egy sütiket, majd bevonjuk őket az étcsokival

Forrás: fuszerbar.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése