2014. május 19., hétfő

Kapucsínós keksz


Hozzávalók / 8 adag

115 g vaj (szobahőmérsékletű)
170 g liszt
120 g barna cukor
15 g méz
1 db tojás
3 teáskanál instant kávé
0.5 teáskanál sütőpor
2 csipet szódabikarbóna
100 g étcsokoládé
70 g dió
1 csipet só



Elkészítés

A vajat a cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi forró vízben feloldott nescafé-t, a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ezután következik a sütőporos-szódabikarbónás liszt, a durvára vágott dió és étcsokoládé. A robotgépet folyamatosan dolgoztatjuk. Végül a mézet és a sót is hozzákeverjük.
A masszát sütőpapírra helyezzük, majd 3 cm átmérőjű hengert sodrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
A hengerből 1 cm széles szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk (egymástól tisztes távolságra, ui. a sütőben másfélszeresére nőnek). A 180 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe dugjuk 14 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni. Körülbelül 25 darab keksz lesz belőle.


Forrás: www.nosalty.hu/szakacs/petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése