2014. május 7., szerda

Omlós áfonyás keksz


Hozzávalók:

250g puha vaj
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
270g liszt
140g kókuszreszelék
100g szárított áfonya
tej


1. Lépés
Az áfonyát mossuk meg, majd egy robotgépben dolgozzuk apróra. Szintén egy robotgéppel verjük habosra a vajat körülbelül 2 percig, amíg puha, krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és dolgozzuk tovább körülbelül 4-5 percig, amíg a keverék krémes és könnyű lesz.

2. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet a vajas keverékhez, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá az áfonyát a és keverjük össze a kezünkkel. Gyúrjuk egységes tésztává. Ha nem állna össze, akkor tegyünk hozzá egy kevéske tejet. Csomagoljuk be, majd rejtsük a hűtőbe 30 percre.

3. Lépés
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és gyúrjuk rövid ideig lisztezett deszkán. Nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szívecske alakú sütemény szaggatóval szaggassuk ki az összes tésztát és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Süssük 170°C-on körülbelül 14-16 percig. Tálaljuk porcukorral leszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése