2014. május 21., szerda

Fügés pecorino sajtos keksz

Recept (36 kekszhez)

15 liszt
5 dkg kukoricaliszt
1/4 tk sütőpor
1/2 tk só
9 dkg hideg vaj
20 dkg friss pecorino sajt
2 nagy, puha, aszalt füge
4 ek hideg víz

1 tojás a kenéshez

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A lisztet a kukoricaliszttel, sóval, sütőporral összekeverem. Robotgépben hozzákeverem a hideg, kis kockákra vágott vajat. Amikor elmorzsolódott a vaj, hozzáadom az apróra vágott fügét és a reszelt pecorinot. Elkeverem, majd annyi vizet adok hozzá kanalanként, egy kicsit mindig várva, hogy a gép összedolgozza a tésztát, amíg a tészta összeáll. Vigyázni kell, hogy ne legyen ragacsos.


A tésztát gyors mozdulatokkal labdává gyúrom és lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagra nyújtom. Tetszőleges formával kiszúrom, sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. Villával alaposan megszurkálom a kekszeket, hogy ne emelkedjenek fel, majd megkenem egy kevés felvert tojással. Előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm. Rácson hagyom kihűlni.

Forrás: lilafuge.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése