2014. augusztus 22., péntek

Aszalt szilvás, kakaós keksz mandulával és kókusszal




Hozzávalók:

200 g finomra őrölt mandula
100 g finomra őrölt kókuszreszelék
2 tk. gluténmentes sütőpor
nagy csipet szódabikarbóna
nagy csipet Himalája só
1 ek. kókuszolaj (opcionális)
4 ek. átszitált, cukrozatlan kakaó
4 közepes méretű tojás
1 ek. útifűmaghéj
1 tk. őrölt fahéj vagy kettő, aki szereti
2 ek. méz vagy nyírfacukor vagy eritrit
150 g aszalt szilva, apróra vágva
annyi kókusztej, hogy a massza formázható legyen






Elkészítése:

A tojásokat összekeverem a mézzel/cukorral (nem kell habosra). Beledolgozom a többi alapanyagot, és annyi sűrű kókusztejet adok hozzá, hogy formázható legyen a masszám. Diónyinál nagyobb golyóbisokat formázok, ezeket sütőpapíros lemezre teszem, és kissé ellapogatom. 170°C-ra előmelegített sütőben sülnek készre kb. 10 perc alatt. Nézni kell az alját, ha picit barnul, kivehetjük a sütőből. Rácson kihűtöm a kekszeket, persze egyet kettőt még langymelegen elcsenek, aztán jól zárható dobozban mennek a hűtőbe.


Forrás: mezesfinomsagok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése