2014. augusztus 20., szerda

Potkovice - patkócskák

Hozzávalók:

45 dkg liszt
15 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 csipet só
3 evőkanál cukor
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
kevés olaj
Elkészítés:

A vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Ezután kinyújtjuk a tésztát, ujjnyi vastag rudacskákat vágunk belőle, hengerré formázzuk őket, majd kifli alakba hajlítjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a kifliket, és 180 °C-os sütőbe helyezzük. Körülbelül 10 perc alatt megsülnek - ne barnítsuk meg őket nagyon.

A lehűlt kiflik végeit olvasztott csokiból és kis olajból készített csokikrémbe mártjuk, majd rácsra helyezve megvárjuk, hogy megszáradjon a máz.
Megjegyzés:

Horvátul a neve *patkócskákat* jelent. Előnye, hogy tojásra allergiásoknak is készíthetjük, illetve tejallergiásoknak is, ha a vajat 10 dkg zsírral helyettesítjük. Nagyon finom!


Forrás: www.mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése