2014. augusztus 18., hétfő

Diós-mazsolás kesz

Hozzávalók:
11 dkg Rama
20 dkg cukor
1 db tojás
1 kiskanál vaníliakivonat
0.75 kiskanál só (¾ kiskanál)
0.25 kiskanál szódabikarbóna
15 dkg liszt
8 dkg durvára vágott dió (vagy pekándió)
12 dkg mazsola


A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.



A masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi

adagokat kanalazunk, majd a sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.


Forrás: www.receptvarazs.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése