2014. augusztus 14., csütörtök

Csokoládés keksz áfonyával és mandulával


Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé (nálam 56 %)
10 dkg vaj
2 egész tojás
10 dkg sötétbarna nádcukor
18 dkg liszt
2 evőkanál sötét kakaó
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg vörös áfonya /aszalt)
2 dkg szeletelt mandula
1 narancs reszelt héja

Elkészítés

A csokoládét a vajjal tegyük egy tálba és vízgőz felett olvasszuk össze.
A lisztet, sót, kakaót, sütőport szitáljuk egy edénybe.
A tojást a cukorral egy mixer segítségével habosítsuk ki.


A tojásos habot keverjük el az olvasztott csokival és a liszttel, felváltva adogatva őket a egymáshoz.
Reszeljük bele a narancshéjat.
Az áfonyát és a mandulát is keverjük hozzá a végén.
Elég sűrű masszát fogunk kapni.
Borítsuk folpackra és bugyoláljuk bele, majd tegyük legalább 30 percre a hűtőbe.
Fél óra alatt csodásan megszilárdul.
Készítsünk belőle kis gombócokat. Én a mérlegre dobáltam őket, hogy egyformák legyenek. 20-22 grammos volt mindegyik, így 44 db kekszem lett.
A tepsiket sütőpapírral béleljük ki és helyezzük rájuk a gombóckákat távol egymástól. Én egy picit megnyomkodtam a tetejüket, de ez nem fontos, mert szétterülnek anélkül is.
175 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 10 perc alatt elkészülnek.
Puhák, amikor kivesszük őket, ezért hagyjuk kihűlni a tepsin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése