2014. február 14., péntek

Aszaltmeggyes mandulás keksz

Hozzávalók:
17,5 dkg szobahőmérsékletű vaj,
8,5dkg porcukor,
1/2 kiskanál vanília kivonat,
22,5 dkg liszt,
7,5 dkg aszalt meggy,
7,5 dkg szeletelt mandula.

Készül:
A vajat a porcukorral és a vanília kivonattal habosra keverünk robotgéppel.Hozzáadjuk a lisztet,a mandulát és az aszalt meggyet majd jól összedolgozzuk.Két részre osztjuk és 5 cm hengereket formálunk belőle.

A hengereket szorossan öntapadós fóliába csomagolyuk és legalább 1 órára fagyasztóba tesszük (de elkészíthetjük előbb is és mikor szükségünk van rá a fagyaszóbol a hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára hogy kiolvadjon)
Kicsomagoljuk a fóliából majd 1 cm szeletekre vágjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk majd 180 fokon megsütjük.

Forrás: vanilla-daniela.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése