2014. február 17., hétfő

Mogyoróvajas-csokis keksz

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg mogyoróvaj
3 dkg cukor
1 tojás
2 tk sütőpor
10 dkg liszt
5 dkg fehér-, tej-,  étcsoki
Elkészítés:
A vajat, mogyoróvajat, cukrot és tojást habverő segítségével krémes állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és hasonló eljárással beleépítjük krémünkbe.

A csokoládét összetörjük és belekeverjük a fenti masszába.

Ezután két munkás kezünk közreműködésével pingponglabdányi golyókat gyúrunk, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, és barátságos mozdulattal fejbeveregetve könnyedén kilapítgatunk. Nagyjából 30 darabra lehet számítani.

Tepsinket az időközben 180 fokra hevített sütőbe toljuk, és türelmesen várunk, míg kekszeink teteje a képen látható módon be nem repedezik. Ez a fázis nálunk 9 egész percet vett igénybe.

Tipp:

Vigyázzunk, ennél sokkal tovább ne süljön, különben meglehetősen kemény fizikumú kekszekhez lesz szerencsénk.

Miután kihűlt, érdemes hermetikusan zárható dobozban tárolni, hogy megőrizze omlós, puha állagát.

Kevés fahéj, őrölt mogyoró belecsempészésével lehet az élményt fokozni.


Forrás: gyomber.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése