2014. február 7., péntek

Mexikói tüzes-csokoládés keksz

Hozzávalók:
Kb. 50 db keksz lesz ebből a mennyiségből
250 gr finom liszt
60 gr keserű kakaópor
2 kávéskanál borkősav
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só

225 gr puha vaj
15 dkg cukor
2 nagy tojás

a külsejére:
8 dkg cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 - 1 teáskanál őrölt chili

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200-210 C fokra. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A lisztet, kakaót, sót, borkősavat, szódabikarbónát alaposan összekeverjük, a lisztet és a kakaót érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók.

3. Egy másik edényben a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

4. A lisztes keveréket két-három részletben belekeverjük.

5. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a chilivel.

6. Dió nagyságú gombócokat formálunk a tésztából, megforgatjuk az ízesített cukorban és egymástól 2-3 cm távolságra felsorakoztatjuk őket a tepsiken. A gombócokat kicsit nyomjuk laposra a tepsin vagy a tenyerünkben.

7. Süssük meg az előmelegített sütőben, 10 perc alatt elkészül normál sütőben.

Gyors, finom, egyszerű.


Forrás: ludanyo.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése