2014. február 25., kedd

Tejszínes epres keksz

Hozzávalók kb. 20 kekszhez:

30 dkg eper
25 dkg liszt
10 dkg vaj (teavaj, nem margarin)
10 dkg porcukor
1 csipet só
2 teáskanál sütőpor
1 dl habtejszín


Az epret megmosom és felkockázom. A sütőt 200 fokra előmelegítem (mellőzöm a légkeveréses funkciót).




Vajas tésztát készítek: a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverem, majd az apró kockára vágott hideg vajjal elmorzsolom. Mikor már teljesen morzsaszerű, akkor belekeverem a felvert tejszínhabot és az epret.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és evőkanálnyi adagokat helyezek rá a tésztából. A sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm a kekszeket. A még meleg sütiket rácsra helyezem és azon hagyom kihűlni. 1-2 napon belül fogyasszuk el.


Forrás: filemonsfood.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése