2014. február 26., szerda

Gluténmentes csokis keksz

Hozzávalók:

( a bögre 2,5 dl-es volt)
1 bögre kókusz liszt
3/4 bögre mogyoró liszt (földimogyoró nagyon finomra darálva)
3/4 bögre burgonya pehely
egy teáskanál szódabikarbóna
fél tk. só
egy evőkanál kakaópor
egy tk. fahéj
3/4 bögre cukor
2 vaníliás cukor
3/4 bögre étolaj (ha van akkor repceolaj)
2 nagy,vagy 3 kicsi tojás
egy tábla étcsoki nagyon apróra vágva



Az alapanyagokat a fent felsorolt sorrendben egymáshoz adjuk és alaposan összekeverjük, majd egy órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt 165 fokra előmelegítjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy fagyi-adagoló kanál vagy evőkanál segítségével kiadagoljuk a tésztamasszát. Azért jó a fagyis, mert azzal könnyedén, pont egy keksznyi kupacot kapunk.


Most jön az egyetlen trükkös rész. A kupacokat jól össze kell gyömöszölni, hogy ne morzsálódjon szét. Én ezt egy nagy pogácsa kiszúróval oldottam meg : ebbe tettem a tésztát, jól lenyomogattam és ennyi. Tökéletes köröket kaptam.

15-20 percig kell sütni, majd rácson kihűteni.

Be kell valljam, messze felülmúlta a várakozásaimat... nagyon-nagyon finom lett! Kívül ropogós, belül puha. Még finomabb is, mint a sima lisztes változat... :)


Forrás: filemonsfood.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése