2013. november 4., hétfő

Aszalt szilvás csokis keksz



Hozzávalók 21-22 darabhoz:

130 g liszt (fele teljes kiőrlésű) 
120 g nádcukor, 
100 g olvasztott vaj, 
75 g aszalt szilva, 
20 g holland kakaópor, 
2 tojás, 
50 g pirított, durvára vágott dió, 
30 g csokilencse, 
2 tk fahéj, 
2 tk vaníliakivonat, 
fél tk. szódabikarbóna, 
csipet só


A szilvát késes aprítógépbe tesszük és pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk, majd hozzácsurgatjuk az olvadt vajat. Belekeverjük a szilvapépet, csipet sót adunk hozzá. 


A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Végül apránként a tojásos masszához adagoljuk. Egy kanál segítségével diónyi gombócokat adagolunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180°C-os sütőben 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése