2013. november 6., szerda

Mogyorós keksz vörös áfonyával



Hozzávalók:

300 g liszt, 
250 g nádcukor, 
200 g puha vaj, 
100 g mogyoró, 
~50 g aszalt vörös áfonya, 
2 tojás, 
1 rúd vanília, 
1 tk sütőpor




A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk egy vanília kikapart magjait és a puha vajat. Jól összedolgozzuk. Két-három részletben hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Végül hozzákeverjük a mogyorót és az áfonyát. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk (hagyjunk helyet a kekszek között!) és előmelegített, 180°C-os sütőben 10-12 percig sütjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése