2013. november 7., csütörtök

Kakaós Digestive keksz házilag


Hozzávalók kb 22 darabhoz:

100 g finomított zabpehely, 
100 g méz, 
100 g fehér liszt, 
50 g teljes kiőrlésű liszt, 
70 g olvasztott vaj, 
30 g holland kakaópor, 
1 tojás sárgája, 
fél kk szódabikarbóna, 
csipet só, 
50 g csokilencse, 
50 g apróra vágott aszalt barack

A szárazanyagokat egy tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, az olvasztott vajat és az enyhén felvert sárgáját. Kézzel jól összegyúrjuk. Hengert formálunk belőle és fóliába csomagoljuk. Ha nagyon száraznak érezzük a masszát, nedves kézzel könnyebben boldogulunk! 


15-20 percre rakjuk fagyasztóba, majd szeleteljük fel. Előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 percig sütjük.

Forrás: sutisarok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése