Hozzávalók:
425 g liszt,
200 g puha vaj,
70 g porcukor,
80 ml méz,
1,5-2 ek kakaópor,
1 tojás,
2 tk vaníliakivonat,
csipet só
+ olvasztott csokoládé,
30 db mini Smarties,
15 db kesudió
A vajat a porcukorral és a mézzel jól kihabosítjuk. Hozzáadhatjuk a vaníliakivonatot, a szobahőmérsékletű (!) tojást és a csipet sót. Ezután apránként beleszitáljuk a lisztet. Végül az egészet kézzel átgyúrjuk és 280-300 grammnyi tésztát levágunk, félretesszük. A többihez hozzágyúrjuk a kakaóport.
A vajat a porcukorral és a mézzel jól kihabosítjuk. Hozzáadhatjuk a vaníliakivonatot, a szobahőmérsékletű (!) tojást és a csipet sót. Ezután apránként beleszitáljuk a lisztet. Végül az egészet kézzel átgyúrjuk és 280-300 grammnyi tésztát levágunk, félretesszük. A többihez hozzágyúrjuk a kakaóport.
Lisztezett deszkán a natúr tésztából 25-30 cm-es hengert formázunk. A kakaós részt kb. 8-10 mm vastagra nyújtjuk, majd ezzel becsomagoljuk a natúr színű hengert. (Én itt egy kicsit elmértem magam, volt egy kis leeső részem, de azt levágtam és úgy sütöttem ki.) Nem kell tökéletes henger alakúnak lennie, az a jó, ha talpa van. Fóliába csomagoljuk és 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
A pihentetés után vékony (kb. 5-7 mm) szeleteket vágunk. 2-2 szeletet összefordítunk, és mindegyik aljába egy kesudiót szúrunk. Az éleket egy kicsit összedolgozzuk, nehogy később eltörjenek. 180°C-on 12-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A díszítéshez egy kevés csokoládét olvasztunk, amit egy pici olajjal hígíthatunk. Ezzel ragasztjuk fel a szemeket, illetve díszíthetjük a baglyok pofiját.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
A pihentetés után vékony (kb. 5-7 mm) szeleteket vágunk. 2-2 szeletet összefordítunk, és mindegyik aljába egy kesudiót szúrunk. Az éleket egy kicsit összedolgozzuk, nehogy később eltörjenek. 180°C-on 12-15 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A díszítéshez egy kevés csokoládét olvasztunk, amit egy pici olajjal hígíthatunk. Ezzel ragasztjuk fel a szemeket, illetve díszíthetjük a baglyok pofiját.
Forrás: sutisarok.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése