2013. november 18., hétfő

Fűszeres-almás puszedli




Hozzávalók:

250 g zabpehelyliszt, 
~200 g almapüré, 
100 g olvasztott vaj, 
85 g nádcukor, 
75 durvára vágott dió, 
1 tojás, 
1 kk sütőpor, 
1 kk szódabikarbóna, 
2 kk fahéj, 
1 kk őrölt szegfűszeg, 
fél kk őrölt ánizs, 
fél kk szerecsendió (vagy ezek helyett 3 púpos kk mézeskalácsfűszer), 
kevés citromlé





Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kevés citromlével meglocsoljuk. Botmixerrel pürésítjük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk majd durvára aprítjuk.
Egy tálban a nádcukrot és a tojást kihabosítjuk, majd hozzákeverjük az almapürét és hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is. Két-három részletben hozzáforgatjuk a zabpehelylisztet és a diót is. Végül belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket is.

A bekevert masszát 10-15 percig pihentetjük. Két kanál segítségével diónyi gombócokat adagolunk vele a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy vizes talpú pohárral lelapítjuk azokat. Végül előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 perc alatt megsütjük, rácson kihűtjük.


Forrás: sutisarok.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése