2013. augusztus 15., csütörtök

Babakeksz

Hozzávalók 1 nagyobb tepsihez

20 dkg teljes kiőrlésű bio liszt (én 2-3 félét szoktam bele tenni vegyesen: zabot mindig, mert az fincsi édes, búzát, tönkölybúzát, rozst, barna rizst, kukoricát, kölest... Elképzelhető, hogy ez utóbbi 3 liszt valamelyikéből vagy kombinációjából is el lehet készíteni, és akkor még gluténmentes is.)

60 g hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kókusz, esetleg oliva, bár ennek elég intenzív az íze még sütiben is, de lehet kísérletezni bármilyen olajjal)
30 g darált csemege mazsola (ezt nem is mindig rakom bele - persze más aszalt gyümivel is lehet)

1 közepes finomra reszelt, hámozott alma (vagy banán, körte, őszibarack... Én legutóbb körte+banán kombinációval készítettem, és nagyon fincsi lett)
fűszer (vanília, fahéj...)
1 mk borkő sütőpor vagy szódabikarbóna (opcionális)

Elkészítése

Összegyúrom a hozzávalókat, 20 perc pihentetés után korongokká lapítom, vagy még gyorsabb, ha kb. fél centi vastagra kinyújtom, derelyemetélővel (vagy késsel) kis négyzetekre vágom, és sütőpapírral bélelt sütőlapra téve 180 fokon kb. 8 percig sütöm.

Jó étvágyat hozzá minden Babának, Tesónak, Anyának, Apának!


Forrás: recept.lll.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése