2013. augusztus 22., csütörtök

Pilóta keksz

Hozzávalók

Tésztához
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 csipet só
20 dkg Rama margarin
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor

Krémhez
10 dkg Rama margarin 
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál mogyorókrém 


Elkészítés

A margarint kikeverjük a cukorral és a sóval,majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és még pár percig keverjük. Ezután belekeverjük a lisztet és kétfelé vesszük.Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és külön-külön összegyúrjuk a tésztát.
Tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra és 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 2 adagban, 180 fokon 30-30 perc alatt kisütjük.
Közbe a krémhez:margarint,kakaóport és a mogyorókrémet kikeverjük,30 percre hűtőbe tesszük,majd összeragasztjuk a korongokat.
Tipp: Kakaópor helyett karobport is használhatunk.


Forrás: www.jolkifoztem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése