2013. augusztus 21., szerda

Karamellás keksz 2

Hozzávalók

3 db sűrített tej tubus (de jó a kristálycukor és a tej is de akkor karamellás tejet kell főzni belőle)
2 dl tej
1 csomag keksz darált
12,5 dkg Rama margarin 

Csokimáz

12 dkg cukor 
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
pohár Rama margarin pici

Elkészítés

A sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett barnulásig főzzük. Ha barna, levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, valamint a kekszport. Ha nagyon sűrű fel, kell engedni egy kis tejjel. Rama margarinnal kikent tálcára, vagy laposabb tálba öntjük és betesszük a fagyasztóba.
Amíg a fagyasztóban hűl a keksz, elkészítjük a csokimázat.12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején. A biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó. Rögtön keverjünk bele egy pici Rama margarint és még melegen öntsük a keksz tetejére.
Csokimáz után szintén a fagyasztóba tesszük .Kb 15 perc múlva már fogyasztható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése