2013. augusztus 29., csütörtök

Rozskeksz aszalt áfonyával


Hozzávalók 4 főre

20 dkg rozsliszt
7 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
10 dkg puha vaj
1 tojás
csipet só
aszalt áfonya
elkészítés



Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt.
Kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
A puha (olvadt) vajba belekeverjük a cukrot, csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, majd beleöntjük a vajas keveréket.
Diónyi golyókat formázunk (enyhén nedves kézzel könnyebb), és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Áttesszük sütőrácsra hűlni, ott fog megkeményedni.


sütési hőfok: 185°C

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése