2013. augusztus 23., péntek

Fahéjas keksz mikróban

Hozzávalók:

100 g puha vaj 
3-4 kanál cukor 
1 vaníliás cukor
1 tojás
3 és fél dl liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
fahéj

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat és a tojást. Dió nagyságú golyókat formázunk, majd vagy a mikró tálcájára vagy egy mikrózható lapos valamire tegyük. Előtte jól kenjük meg, mert iszonyúan tapad. Villával lenyomkodjuk és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 1 percig 750 W-on „sütjük”, majd 1 percig pihentetjük, majd újra 2 percig „sütjük”.
Mivel nincs olyan intenzív íze, kávé, kakaó vagy forró csoki mellé tálaljuk.


FONTOS: mindig hagyjuk kihűlni a mikrót, mert nekem is a 3 adag már odaégett.
Mindenki ellenőrizze a mikrója teljesítményét, és sütije állagát, mert minden gép más és más.


Forrás: kiskonyham.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése