2013. augusztus 19., hétfő

Diós-parmezános keksz


Hozzávalók (kb. 30 darabhoz)

10dkg vaj
10dkg liszt
10dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán
2 tojás
10dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van)
só, bors
opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva


1. A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat.

3. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor- szerűen lezárjuk.

4. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe).

5. A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből vékony (1-1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 16-17 perc alatt arany színűre sütjük.


Forrás: www.diningguide.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése