2013. augusztus 13., kedd

Kardamomos-almás töltött keksz




Hozzávalók:


15 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt
1/2 tk. Arm and Hammer szóda (v. szódabikarbóna)
1 púpos tk őrölt kardamom
1/2 citrom héja
10 dkg kókuszolaj
15 dkg nyírfacukor
kb. 0,1 dl víz (lehet, hogy kevesebb, liszttől is függ, ezért apránként adjuk hozzá)
---
4 szem nyári alma
2-3 tk. kardamom
1/2 citrom héja
5 dkg nyírfacukor





Elkészítés:

Először az almás tölteléket készítsük elő: az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk kis kockákra. Egy edénybe téve adjuk hozzá a citromhéjat, a kardamomot, és a cukrot. Kb.5-10 perc alatt pároljuk roppanósra. Ez idő alatt el is tudjuk készíteni a tésztát: a liszteket, a szódát, a kókuszolajat, az ízesítőket és a vizet (apránként adagolva) keverjük össze, amíg jól nyújtható tésztát nem kapunk. 15-20 percre hűtőbe téve pihentessük, ez idő alatt egy gyors tésztaételt meg is tudunk főzni ebédre. :-)Majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk kisebb pogácsaszaggatóval köröket belőle, melyek felére halmozzunk a kihűlt (és ha sok levet engedett az almánk, akkor lecsöpögtetett) töltelékből, majd fedjük be az egészet egy újabb körrel. A tetejére tehetünk 1-1 szem diót, mandulát. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 20 perc alatt kisülnek. Önmagában is finomak, hiszen a tészta ízletes és omlós, de szójajoghurttal meglocsolva is nagyon jó tud lenni. :-)


Forrás: magdireceptek.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése