2013. július 12., péntek

Aszalt barackos, szegfűszeges cookie




Hozzávalók:

10 dkg aszalt barack felaprítva,
40 dkg Rama, 
csipetnyi só, 
60 dkg cukor, 
3 tojás, 
50 dkg liszt,
fél dkg őrölt szegfűszeg (ízlés szerint), 
fél dkg szódabikarbóna





A puha Rama-t a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A lisztet, a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a sót egy tálban elkeverjük, majd a tojásos részbe forgatjuk. 
Beleforgatjuk az aprított aszalt barackot is. Kanállal kis halmokat szaggatunk ki sütőpapírral bélelt tepsire, és egy kicsit megnyomjuk a halmok tetejét, hogy egyenletesen terüljenek. Mivel eléggé szétterül a tészta, a halmok között hagyjunk legalább 5 cm távolságot. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szélei szépen barnulni nem kezdenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése