10 dkg aszalt barack felaprítva,
40 dkg Rama,
csipetnyi só,
60 dkg cukor,
3 tojás,
50 dkg liszt,
fél dkg őrölt szegfűszeg (ízlés szerint),
fél dkg szódabikarbóna
A puha Rama-t a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A lisztet, a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a sót egy tálban elkeverjük, majd a tojásos részbe forgatjuk.
Beleforgatjuk az aprított aszalt barackot is. Kanállal kis halmokat szaggatunk ki sütőpapírral bélelt tepsire, és egy kicsit megnyomjuk a halmok tetejét, hogy egyenletesen terüljenek. Mivel eléggé szétterül a tészta, a halmok között hagyjunk legalább 5 cm távolságot. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szélei szépen barnulni nem kezdenek.
|Forrás: sulvefove.nlcafe.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése