2013. július 8., hétfő

Ropogós mogyorós keksz



Hozzávalók:

25 dkg liszt
csipet só
fél tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
8 dkg őrölt mogyoró
5 dkg ropogós mogyorógrillázs (Haselnuss krokant)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 tojás
1 kezeletlen narancs héja

A liszthez keverem a sütőport, a sót, a fahéjat, a ropogós- és az őrölt mogyorót. A vajat felhabosítom a cukorral, majd hozzáadom a kikapart vaníliapépet, majd a tojást és a narancs héját. 




A vajas részt összekeverem a lisztessel, majd kézzel összeálítom a masszát. Két, nagyjából 3 cm átmérőjű rudat készítek belőle, folpackba tekerem és hűtőbe teszem min. fél órára. Ha megdermedt a tészta, késsel fél cm-es korongokat szelek belőle, majd ezeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatom. 200 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm.

Forrás: www.izbolygo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése