2013. július 5., péntek

Mézes-magvas, csupa finom keksz

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 
10 dkg puha vaj, 
1 cs. sütőpor, 
1 tojás, 
2 cs. vaníliás cukor, 
4-5 evőkanál méz (ebben az esetben is a narancsos akácmézemet használtam), 
kb. 10 dkg durvára tört mogyoró és mandula és egy csipet só.

Elkészítés:

Összekeverem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fenyőmagot, a csokoládét és a citromhéjat. Hozzáadom a vajat és a tojást, majd tésztát gyúrok belőle. A tésztát frissentartó fóliába csomagolom és egy jó órára berakom a hűtőbe pihentetni. Ezután kiterítem egy lisztezett deszkára kb. 5 mm vastagságúra nyújtom és formákat szúrok belőle. 


Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a sütiket, a tetejüket megszóróm egy kis barnacukorral (hogy finoman karamellizálódjon) majd és 180°-os, előmelegített sütőbe rakom sülni őket. 10-12 perc alatt el is készülnek.


Forrás: www.azeletnaposoldala.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése