Hozzávalók:
20 dkg szoba hőmérsékletű teavaj18 dkg liszt
2 csapott evőkanál "cicás" kakaópor
egy nagy csipet só
1/2 teáskanál fahéj
1/2 tk. sütőpor
22 dkg barna cukor vagy nádcukor
2 nagy tojás
1 tk. vanília kivonat
15 dkg zabpehely
30 dkg meggy (kimagozva és lecsepegtetve)
10 dkg étcsoki apróra vágva
A sütőt 180 fokra állítom és bekapcsolom. Egy nagy tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral.
A lisztet összekeverem a kakaóval, fahéjjal, sóval és sütőporral.
A puha vajat a cukorral habosra keverem (kb 3-5 perc keverés magas fokozaton gépi habverővel). Hozzáadom a tojást és a vaníliát, majd további 1-2 percig keverem.
Ekkor beleteszem a lisztkeveréket és a zabpelyhet, majd addig keverem,amíg homogén masszát nem kapok. Ezután adom csak hozzá a meggyet és a csokit, és velük is alaposan elkeverem.
Egy nagy evőkanál segítségével kupacokat rakok a tésztából a sütőpapírra és szétlapítom őket. Figyeljünk, hogy bőven hagyjunk helyet a sütik között, mert szépen meg fognak "hízni" sütés közben. Nekem általában 3-4 tepsinyi adag jön ki ebből a mennyiségből (kb. 30 db keksz).
Sütés után hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük egy rácsra őket addig, amíg ki nem hűlnek. Zárt dobozban napokig eláll!
Forrás: filemonsfood.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése