2013. július 25., csütörtök

Málnakrémes töltött keksz zabpehellyel



Hozzávalók 16 kekszhez (az eredeti recept szerint):

75 g vaj
75 g zabpehely
100 g porcukor
1 közepes méretű tojás
2 teáskanálnyi sima liszt
1 teáskanálnyi sütőpor

A töltelékhez:
1 lime
250 g mascarpone
25 g porcukor



Az én verzióm:
10 dkg vaj
12 dkg zabpehely
4 dkg juharszirup
1 tojás
1 ek liszt
1 tk sütőpor

A krémbe:
10 dkg szitán átnyomott málna
25 dkg mascarpone (helyett én most 1 nagy doboz lecsepegtetett tejfölt használtam)
juharszirup ízlés szerint

Előre szólok, ez a mennyiségű krém ehhez a 16 kekszhez – amiből ugye a végén 8 darab lesz – rengeteg. Nyugodtan indítsunk dupla adaggal.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokosra.
A vajat olvasszuk meg egy kis nyeles lábasban.

Mérjük hozzá a zabpelyhet, öntsük bele a juharszirupot (vagy a cukrot), keverjük jól össze, és hagyjuk állni pár percig.
Verjük fel a tojást, majd adjuk a masszához a liszttel és a sütőporral együtt.
Sütőpapírral borított tepsibe tegyünk a masszából 16 púpos teáskanálnyi adagot (a hagyományos nagy tepsibe éppen belefér), és egyengessük el kör alakúra, de arra figyeljünk, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz (legyen köztük kb. 2 centi).
Kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára a kekszeket.

Készítsük el a krémet: keverjük össze a mascarponét (vagy a lecsepegtetett tejfölt) a málnavelővel, ízesítsük juharsziruppal vagy cukorral, mézzel vagy xilittel, ahogy tetszik, és aztán a KIHŰLT kekszeket ragasszuk össze a krémmel.
Ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése