2013. július 15., hétfő

Almás-karamellás keksz egy kis fahéjjal

Hozzávalók: 

100 g vaj, 
50 g cukor, 
1 tojás, 
1 alma, 
1 kiskanál fahéj, 
200 g liszt, 
1 kiskanál sütőpor, 
150 g karamella. 

Elkészítése:

A karamella jelen esetben tej- vagy vajkaramellát jelent, azt a bizonyos fognyűvő édességet. Nos, ezt kell valahogy felkockázni, minél kisebbre. Előre szólok, hogy kéz és késgyilkos a művelet.

A vaj legyen puha, szobahőmérsékletű, így könnyű összekeverni a cukorral, akár villával is, de még jobb habverővel. Aztán belekerül a tojás és jól elkeverem.


Az almát durvára reszelem. Ha a héja nem adja könnyen a magát, akkor vékonyan meg szoktam hámozni. Ezt is a vajhoz keverem.

Beleszórom a többi hozzávalót és innentől már kézzel dolgozom. A masszát legkönnyebb ugyanis pár gyors mozdulattal összedolgozni. Igaz egy "kicsit" ragacsos lesz tőle a kezem.

Aztán két kanállal halmokat pakolok a sütőlapra és kb. 15 perc alatt szép pirosasra sütöm a kekszeket.

Itt-ott lehet, hogy kifolyik és akár meg is ég a karamell, azt érdemes leszedegetni a sütiről, de egyébként nagyon kis beválós keksz.

Forrás: agifoz.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése